fredag 18 november 2011

Lyxförfattarna

Ett Emma Graves-omslag

Chattade med P.
"Imorgon kommer Lyxförfattarna på middag och jag vill ha klänning och Cirkeln-Mats Strandberg har med sig sin kille Johan och jag måste bära in ett bord."
P- "Mats och Johan får bära in bordet."
"Jag måste göra nåt jättemodigt också fast jag inte vågar men annars förblir jag en liten lort. Kan jag skjuta upp det? Göra det precis innan jag sticker på safari? Det säger min Maria Magica. Så har jag ätit moules frites med Moni från Palatset, servitören sa att jag hade en bra blus för man såg brösten och Moni frågade om jag vill helgjobba där och jag sa ja, såklart. Så är jag jätteorolig för Kongomannen som är försvunnen i djungeln och igår var jag på Värmdö Bokhandel på förläggarpresentation och i morse hade Elli och jag möte med rektorer om vår Ungdomsbokens Dag på Värmdö, de gjorde vågen och så förbereder jag deckar-prat för några åttor, oj nu glömde jag skriva en vision, och leta igenom alla kokböcker efter den där äppelkakan. Åh, vi ska göra omslag nu, till Turk&Timotej, förresten har jag mejlat med min redaktör och nu får jag skriva massa icke PK-grejer. Oj, nu kom en inbjudan till Prosa & Marmelad med Mia Skäringer, det måste jag gå på, förlaget vill göra Prosa och Marmelad med mig när boken kommer, eller nån av de tre böcker som kommer nästa år. När är vårt julbord nu igen? Jag har jättehög puls, måste jag gå på body jam? Luncha med Douglas Foley, frukosta med författarna på Palatset nån måndag nu och då kanske? Så ska vi julbowla med agenterna, så kul fast jag hatar att bowla men älskar att vinna."
P - Hör du hur det låter?
"Galet. Som om jag aldrig nöjer mig. Som om jag kommer att dö knall fall."
P- Det låter spännande. Som om du är författare.
"Du är söt. Du är också författare."

Dagens skrivtips: Ös på när du kan. Om du får en vacker textremsa i huvudet mitt i natten, gå upp och skriv ner den. Eller en fin ordsnurrra som du måste dra ut, gör det. Dina ord är de som kommer att bära dig.

Min underbara förläggare Lotta från Bonnier Carlsen

4 kommentarer:

 1. P tackar för att chatten var något reviderad. Tackar ödmjukast.

  SvaraRadera
 2. Kära P, testade faktiskt att skriva till "Det här är inte helt sant, men sanningen låter inte heller klok" men det såg lite tråkigt ut.

  SvaraRadera
 3. Men då ses vi kanske den 1:a december på Prosa & Marmelad :)

  Kram
  Lotta Fröjd
  bok.deliquate.se

  SvaraRadera
 4. Jaaaa Lotta, det gör vi! Kramar till dig:-)

  SvaraRadera