onsdag 6 april 2011

Ångra sig!


Hjärtat i Linas bokhylla


Packar ner mina böcker. Äger en miljard. Alla är inte lästa men alla är handplockade.

I min bokhylla står böcker om psykologi, relationer, sammanbrott. Mamma Mu och konst. De om bergsklättring har jag inte hunnit läsa.

Och ändå, ska jag gå på en bokrelease idag igen. Släpa hem en till goodiebag fylld med saker som jag inte behöver men gärna vill ha. Men mest, få veta allt om Henriks nya bok.

Henrik är Henrik Fexeus. Henrik är tankeläsare och har ett gosedjur som heter Göran.
Henrik vet saker om hjärnan.

Lina har inga gosedjur och kan bara saker om känslor. Lina vill bli distraherad och läsa saker om hjärnan.

Lina vill läsa Henriks bok om att få mentala superkrafter, Lina VILL FÅ mentala superkrafter, komma ut ur huset, tanka friska tankar, skratta med min kompis som har röda stövlar. Har därför brutit ner mitt motstånd till att ta in en ny bok i huset, tagit tillbaka mitt nejtack och sagt ja.

En bra grej med livet är att man får ändra sig.

Eller?

9 kommentarer:

 1. Jag vill också bli en hjärn-lady. Få makt över andras (läs mäns, läs en viss mans) tankar. Eller i varje fall få makt över min egen tanke som springer över blötmyrarna som en herrelös hund med senap i rumpan. Berätta om allt du lärt dig. Jag läser hellre din blogg. /Åsa Larsson

  SvaraRadera
 2. Ingen Åsa Larsson utan en karg, norrländsk hundmetafor. Åsa, citerar Anneli Jordahl, jag skulle vara din hund om jag bara finge vara i din närhet.
  Det finns ett sätt att läsa mäns tankar, och det är ganska enkelt. Lyssna till vad de säger. Det är så det är. Spelar ingen roll hur vi kvinnor tolkar och analyserar männen, de följer sina egna hjärtan och röster. Hitta en underbar man som vågar vara ärlig, bomba honom med frågor, bygg en världsbild, tro på den. Fan vad mästrande jag är, men ah, du fattar.

  SvaraRadera
 3. "herrelös hund med senap i rumpan" - herrejisses, jag skrattar fortfarande. Dessutom har Lina rätt. Tolka inte. Lyssna på orden i stället.

  SvaraRadera
 4. Tack Niklas! Bästa sättet att nå Åsa är med hundspråk. Visst Åsa?

  SvaraRadera
 5. Tillägg: Det kan vara svårt att få män att prata - min fru skulle nog påstå att hon ibland får bända ut orden ur munnen på mig - men till slut kommer det något. Jag lovar.

  SvaraRadera
 6. Thanx for sharing Niklas. Nu håller vi tummarna för Åsa oxå.

  SvaraRadera
 7. Kära relationspanelen: Jag tror inte att män vill prata egentligen. Inte om sånt som vi kvinnor fostrats att prata om. Du säger "vi borde prata" till en man. Vi fortsätter nu att trampa ner oss i hundmetaforträsket och mannen förvandlas till en olycklig labrador retriver som du släpar in till veterinärkliniken. Sedan kan du raka hans pung, klippa hans klor, peta hans öron. Han kommer tigande att finna sig med plaststrut runt huvudet, han är där, pratar gör han just inte. Jag låter mannen löpa fritt. Han får springa i dikena och pinka på grässtrån, jag försöker hinna klappa på honom när han passerar och nosar. Jag tycker egentligen att det är bättre. Jag är fyrtiofyra år och SKITLESS på att prata känslor. Åsa Larsson

  SvaraRadera
 8. Jävlar vad bra sagt Åsa Larsson. Såg du vargen i Helsinborg igår? Den tog sig en liten tur in till stan i jakt på en hona, men hittade ingen och la sig för att sova i en dunge efter lunch. Vid det här laget räknar man med att han har jagat vidare. Han är nämligen inte dum, bara vild och vacker och vansinnigt sin egen. Så tror jag att det måste få vara. Nu lägger vi ner snacket!

  SvaraRadera
 9. Två klockrena salvor och det låter som om ni har fattat precis. När en man till sist gör det som kvinnan vill att han ska göra så är han inte intressant längre. Så jag tänker fortsätta springa i diken och pinka på grässtrån. Tack!

  SvaraRadera