torsdag 21 januari 2016

Lösningen på allt, jag har den!

Ok, så här. 2016 ska bli det mörkaste året i världshistorien sägs det och varje dag, flera gånger om dan flashar BBC World Service. Bomber, granater, och så mänskligheten som fördummat sig så att vi på allvar kan få en idiot till president (för ja, USAs president är världens president även om de lånar de mesta av sina pengar från Kina) stödd av en om möjligt ännu dummare kvinna som tror att man kan se till Ryssland soliga dagar. Och i stället för att skriva en ny ordningslista med jämställdhet mellan människor och Stora A i Gott Uppförande som mål, bråkar våra mest älskade och klokt tänkande människor om vem som äger ordet RASISM. Men hallå och ping Ann Heberlein och Hanna Fahl och Baker Karim (inte politiskt korrekt och uppriktigt idiotisk i sitt uttalande om psykisk ohälsa) och ni andra som är politiskt korrektlivrädda, det handlar inte om det är män som stoppar sina fingrar i analen på högst ovilliga kvinnor eller om det är mörkt färgade män som gör det eller att svenska män gör det lika ofta men i hemmets trygga vrå sanktionerat av KYRKANs oheliga äktenskap och grannars rädsla att integreras - det handlar om att man inte får! Kan vi vara överens om det? Och istället för att undra hur i helvete vi ska komma runt diskrimineringslagtexterna eller om vi spelar SD rätt i händerna (by the way, de finns så vi tar striden nu) så skriver vi listan först, och sen fixar vi till det som behövs. 

1) I Sverige och världen vill vi att alla människor ska vara snälla mot varandra. 
2) I Sverige och världen får man ha korta kjolar utan att göra sig skyldig till att provocera fram våldtäkt.
3) I Sverige och världen får tjejer ligga runt lika mycket som killar så länge det gör dem lyckliga och inte ger någon av dem ont i själen.
4) I Sverige och världen slutar vi bråka om ord och gör som i filmen Suffragettes och agerar från och med nu enligt: Handling, inte en jävla massa ord!
5) I Sverige och världen försöker vi göra lite mer som i Kenya och England, skratta oss ur bedrövelsen. Ok? 

Det är iaf min mission i år. Jaja, jag vet att det är lätt för mig att säga. Jag har urkul jobb, är jättejättejättejättejättekär, har världens i särklass coolaste ungar, hus och mat (vi har börjat bli vegetarianer och veganer förresten, för att det är äckligt hur många djur behandlas men det visste flera av er redan, jag vet) Men vi lever också väldigt mycket med krigen och skräcken mitt i familjen, som en tyst skugga vi ständigt förhåller oss till. Därför tänker jag skratta och posta gladnyheter i år. 
Och så en av de där sköna ungarna Melker Melo Eriksson, allas våra, som igår började som flyktingvolontär för ensamkommande flyktingbarn. Ok, vissa av kidsen är 22 och inte alla är där de säger att de kommer ifrån och i Kenya finns massor av somalier som varit i Sverige och lärt sig svenska utklädda till sudaneser eller nåt, och en del får plats på Teknis där de bygger bomber men de allra flesta spelar fotboll med de mindre barnen i området och har lärt flera av dem att skratta. 
Så 2016, catch me if you can!
PS. Eh, tror att det här var min nyårskrönika. Glömde, fler borde lyssna på Ligga med P3. På riktigt.

Pris: Årets flyktingvolontär Melker Melo Eriksson! För att han vågar ta ställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar